Meksička kuhinja - Tortilja košarice

petak , 17.02.2012.

Ovaj sam tjedan stalno nešto kuhala jer sam opet bila nezaposlena. Taman sam se uspjela odmoriti kad sam jutros dobila poziv za još jednu zamjenu tako da ću sljedeći tjedan vjerojatno manje kuhati, ali bar ću raditi sretan. Već sam bila napisala da obožavam meksičku kuhinju pa evo jedan recept za jednu ''meksičku večeru''. Inače kupujem gotove tortilje, ali kako sam imala vremena odlučila sam ih sama napraviti. Prema originalnom receptu ide integralno brašno, ali kako takvo brašno inače ne koristim odlučila sam probati samo s običnim i ispalo je odlično.



Sastojci za košarice i za nadjev su za dvije osobe.
Sastojci za košarice: 1 šalica brašna, pola žličice soli, 40 g margarina, pola šalice mlake vode.
Od brašna, soli, margarina i mlake vode umijesiti tijesto. Tijesto razvaljati, rezati tako da napravite košarice unutar kalupa za muffine.
Kako sad nije sezona paprika, kukuruza itd., koristila sam smrznuto povrće.
Nadjev: pola vrećice smrznutog povrća meksička mješavina, maslac, sol, papar, 2 – 3 žlice kiselog vrhnja, 2-3 žlice burrito začina.



Povrće skuhati u slanoj vodi, a zatim popržiti na maslacu. Začiniti solju, paprom i 2-3 žlice burrito začina – ovisno koliko začinjeno volite te dodati 2-3 žlice kiselog vrhnja. Kada se smjesa stopi uliti je u košarice.
Nisam sigurna koliko sam košarice pekla (20-30 minuta). Uglavnom, peći na 200C dok košarice ne poprime boju i mogu se izvaditi iz kalupa.



Ostalo: 200 g piletine, 2-3 žlice burrito začina, sol, papar, kiselo vrhnje.
Dok se košarice peku pripremiti piletinu. Piletinu narezati na rezance, začiniti solju i paprom te s 2-3 žlice burrito začina. Tako začinjenu piletinu peći na maslacu dok ne poprimi boju. Poslužiti uz kiselo vrhnje.



Ako vam se ovo svidi možete probati i ovaj ''meksički'' recept:
Nachos de pollo njami

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se