Quiche s mljevenom puretinom

utorak , 13.03.2012.

'Od prošlog posta' ostalo mi je 250 g mljevene puretine koju sam odlučila pripremiti kao nadjev za quiche. Volim raditi quiche jer se u nadjev može svašta ubaciti. njami



Sastojci za tijesto: 125 g brašna, prstohvat soli, 2 žlice vode, 3 žlice kiselog vrhnja.
Sastojke staviti u posudu i umijesiti spiralnim nastavcima, a možete i rukama. 2/3 tijesta razvaljati i utisnuti u dno, a od 1/3 napraviti dugačak valjak i njime okružiti dno.



Sastojci za nadjev: 250 g mljevene puretine,100 ml vrhnja za kuhanje, 1 jaje, 100 g sira gaude, sol, papar.



Mljevenu puretinu posoliti i popapriti te ispržiti na ulju. Jaje pomiješati s vrhnjem. Dodati sol, papar i komadiće gaude. Sve dobro pomiješati. Nadjev rasporediti na tijesto i staviti peći otprilike 40 minuta na 180-200C.



I na linku je recept za Quiche sa sirom njami

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se